Dangai Sagu

Bahan-bahan:
2 cawan sagu biji halus - siram air dan tuskan
1/2 biji kelapa
Garam secukup rasa


Cara Menyediakan:
1.Gaulkan sagu yang telah dituskan dengan garam dan kelapa. Biarkan setengah jam.
2.Panaskan kuali tidak melekat,lengserkan sedikit minyak
dan taburkan adunan,tetapi jangan terlalu tebal.
3.Tutup kuali lima hingga tujuh minit atau sehingga masak.
4.Lipat dua dangai sebelum diangkat.
4.Hidangkan semasa masih panas.

Sumber:Sajionline

ZaiFa:Mesti cuba ni,lagipun bahan² ringkas jerr.Nanti kalau jadi,saya share kat sini.  :-)

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons